joi, 20 septembrie 2007

Carpe Diem

A inceput scoala. Trist nu-i asa? Mda...nu gandeam asa luni. N-am gandit asa nici macar marti. In schimb, ieri a fost miercuri, si... out of a sudden, mi-a venit si mie in cap ideea cum ca s-ar putea ca scoala sa fie naspa. Ok, stiu ca sunt a 8-a, stiu ca viata e grea atunci cand esti a8-a. Dar in principiu, viata e cea mai frumoasa e atunci cand chiar ai ceva de facut. Eu ma consider unul dintre cei mai mari suporteri ai devizei "Viata merita traita". Doar ca eu sunt, din pacate, si unul dintre cei mai mari fani ai devizei "Viata e al naibii de nasoala uneori". Asa ca am ajuns la concuzia ca "Viata merita traita, chiar daca e al naibii de nasoala uneori". De unde rezulta ca presupunerea facuta este falsa => cctd. Adica nu e trist ca a inceput scoala. E doar un eveniment ca oricare altul. Poate partea in care s-a terminat vacantza e nashpa. Dar nu partea in care a inceput scoala. Categoric nuh.

Buuun. Problema asta am lamurit-o. Acum suntem a 8-a. Ce e de facut in situatii critice ca acestea? Pai, pentru inceput, pot sa va zic exact ce nu trebuie sa faceti. Nu trebuie sa va certati cu cea mai buna prietena pe motive sentimentale din a doua zi de scoala. E al naibii de nasol va spun din experienta. Apoi, pentru veseliadin prima zi de scoala, nu trebuie sa fiti in depresie 3 luni [asta tot din experienta]. De asemenea, nu trebuie sa va simtiti dati la o parte cand toti prietenii dumneavoastra isi fac noi prieteni, si sa va simtiti neglijati. Puteti, evident, sa va faceti i dumneavoastra noi prieteni, caciasa secuvine la orice inceput de anscolar. Acum, intrebarea se pune in felul urmator? Ce faci cand toata lumea din jurul tau se indragosteste de cine trebuie si e enorm de fericita, mai putin tu? Raspunsul medicului: se sta mult la telefon, sau pe net, cu cei mai buni prieteni, se scrie pe blog, se fac fitze de genul "nu vreau sa stau singura in statie" si se ajunge la tot felul de chestii si mai nasoale din care chiar nu mai stii cum sa iesi. Apoi, bagi mainile in buzunare, zambesti la monitor si-ti zici "Viata e frumoasa. Ce-o fi o fi." Anu' deabea a inceput. Si al nabii an, dureaza 9 luni. Asa ca...timp destul nenica.

In timpul anului scolar, observi ca activitatile extrascolare sunt numeroase. Mai un concurs de mate la valcea, mai o bere cu Wilfred, mai un Flug Tag cu Dan, mai un baschet cu Theg in centrala, mai o cearta cu Matei, mai o cautare de culegere pentru colegi...etc. Prostiile obisnuite ale vietii de elev. In viata trebuie sa fii optimist. chiar daca ti-au schimbat fix acum toti profii misto si ai o aeriana profa de muzica, un tembel prof de franceza si faci chimie cu directa. Totusi, printre orele de groaza de dinainte de teste si durerile de cap provocate de tampenia profilor, se mai strecoara din cand in cand un chiul de la ora de religie la care si asa nu vine nimeni ca nu avem profesor si o intarziere la o oare de latina sau prostii deastea. De asemenea, unde ar mai fii farmecul sa joci fotbal in curte sau baschet daca n-ai stii ca lipsesti de la o ascultare importanta sau de la o prostie de ora naspa la care si asa probabil ca ai dormi cu capul pe vecinul sau cu capul pe banca.

In concluzie, scoala nu este naspa. Nici viata in sine nu este naspa. Nici macar viata in sine atunci cand incepe scoala nu este naspa. Totul tine de felul in care vedem situatuia. Eu unt pur si simplu fericita ca am cu ce sa-mi omor timpul, ca pot sa ma holbez la toti tipii "cute", si ca pot sa visez asa...cu ochii deschisi la anumite chestii care nu se vor intampla niciodata. Si sunt foarte heppy ca acuma s-a restabilit pacea in paradis si ca nu mai sunt certata cu nimeni. Chiar daca nu au trecut several years. Btw, sunt si super fericita ca imi vad toti colegii si ca pot sa iau pe cineva de fund :D [stim noi pe cine].

Niciun comentariu: