vineri, 8 februarie 2008

Inevitabil.

Te culci seara la 11 jumate, [sau pe la 8 din greseala, cum fac eu]. Te trezesti cand vine unul dintre parinti, aprinde lumina la tine in camera si incepe si zbiara "trezeste-te!!! E 7 fara 10. Ce ai prima ora?". Morocanos, deschizi un ochi, cauti patura, ti-o tragi peste cap si bodogani ceva de genul "lasa-ma-n pace. N-am chef de scoala azi.Ma duc si maine. Acum stinge prostia de lumina". Apoi, inevitabil, cineva vine, iti ia patura si zice "hai a intarzii. Nu te mai prostii atata".

Din obligatie, te duci la baie, te uiti in oglinda, te sperii de ce vezi, apoi te speli pe dinti, mai bodogani putin prin baie, apoi, inevitabil, te imbraci-de obicei cu ce-ti pica in mana, pentru ca na, la ora aia... numai de moda nu-ti arde. Apoi, iei ghiozdanul de pe birou, treci prin bucatarie de unde iti pescuiesti banii, mancarea, telefonul si cheile si primesti ca bonus niste intrebari de genul "ti-ai luat telefonul? Ti-ai pus aia? Da' cealalta?". Inevitabil, dai ochii peste cap, zici "Da mama, da...oooof", te freci putin la ochi, apoi te incalti si te cari...uitand probabil acasa jumatate din lucrurile pe care ai spus ca le-ai luat. Te urci in masina, dai drumul la radio, eventual pe Guerilla sau pe City ca orice om normal, pleci, ajungi in bulevard unde, inevitabil, te loveste brusc aglomeratia de dimineata. Toti oamenii somnorosi si morocanosi sunt in trafic la 7 a.m. In timp ce persoana care conduce langa tine se enerveaza pe idiotii care dorm in trafic, tu, semi-treaz, asculti muzica la radio, dai mai tare, schimbi programu, apoi te enervezi ca peste tot sunt reclame si te apuci si palavragesti foarte vesel cu cineva care oricum nu te aude pentru ca e prea atent la trafic.

Ajungi la scoala la si 33 speriat de bombe ca ar fi putut sa-ti vina profa, asta pana cand ajungi in fata clasei si vezi ca nu-s decat 2 oamenii ca restu mai intarzie si nici urma de prof. Deja treaz, te relaxezi, zbieri un "neata" catre doritorii de urari. Scoti 3 caiete la intamplare, asa sa nu te ia profu pe nepregatite, te asezi pe o banca si socializezi. Unu' citeste compacte. Fetele sunt la baie. Baietii sunt la bufet. Iti imbatisezi cele mai bune prietene dupa care vrei o acadea. Te rogi de tanti de la bufet sa-ti dea una roz si speri macar sa primesti una portocalie.

Inevitabil, vin profii. unul dupa altul. Pe unii ii stii deja de ceva ani. Altii sunt novice. Au venit anu' asta in liceu si se cred destepti. Pacat ca aia care se cred destepti nu sunt mereu. Inevitabil, cand vine profu, zambeste stingher la fetele plictisite de viata din fata lui, te strambi la el, apoi te strambi la colegul de banca, se stramba inapoi la tine. Te mai strambi la juma de clasa care fie dorm fie rad de prof fie se stramba si ei.

Cel mai bun lucru al vietii de elev sunt pauzele. Cum de mici am crescut in lumea vitezei, in 5 minute se pot face al naibii de multe lucruri. Te saluti cu juma' de scoala in drum spre bufet, unde stai 10 minute la o coada enorma ca sa dai 50 de bani pe o acadea pe care oricum, inevitabil, va trebui sa o arunci dupa 5 minute pentru ca, inevitabil se va auzi o voce isterica de profesor "nu mai mancati la ora mea!! de cate ori v-am spus!!". In urmatoarele 5 minute libere, ca acum deja ai intarziat la ora, iesi pana in curte sa iei o gura de aer su/sau zapada. Iti oxigenezi putin creierii si-ti mai destinzi fatadupa atata strambat la profi. Mai ai vreo 3 pauze. Te duci la baie, la o barfa, te uiti in pglinda si, inevitabil, iar te sperii de ce vezi. Mai bei o cola, mai faci un mishto de cineva si asa s-a dus ziua. Se termina orle, dai sa pleci acasa si iti dai seama ca n-ai cu cine. Te intalnesti cu aia de dupamiaza, mai bei o cola, furi un biscuite, si-ti gasesti 2 colegi care au drum comun cu tine macar pana in statia de autobuz.

Odata ajuns acasa, ai cam juma de oa sa te relaxezi, ca dupaia ai romana/engleza/mate/fizica sau orice altceva consumator de timp si chef. Mai faci niste teme, mai inveti, apoi, inevitabil, faci un dus, mai scrii cuiva o maslina intr-un mesaj sau un coment tampit pe hi5 si te pui in pat. dai sa citesti dar adormi cu cartea in mana pe la 11 juma...sau pe la 8..

Apoi o iei iar de la pagina 1.

3 comentarii:

Anda spunea...

Super tare, mijto stilul! Scrie, cu siguranta, o sa mai citesc! :P

cezar spunea...

de ce ai tu ma asa multa dreptate?
mai vorbim pe mess oricum.

cezar spunea...

a da, si scoate-ti ala cu comentariile anonime ca numai de pe blogger am putut sa dau.